Consells útils sobre Lleida

CLIMA

El clima a Lleida és continental, amb influències del clima mediterrani. La temperatura al novembre oscil·la entre els 4º de mínima i els 13º de màxima.

ZONA HORÀRIA

La zona horària de Lleida és CET (hora Europa Central), és a dir, UCT/GMT +1 hora.

ELECTRICITAT

El corrent elèctric utilitzat a tot Espanya és l’estàndard europeu 220-240 V, A.C. 50 Hz. Els endolls són rodons de dues clavilles i els adaptadors es poden comprar a la majoria dels establiments d’electricitat.

ACCÉS A INTERNET

Hi haurà Wi-Fi gratuït a tot el recinte del congrés. La contrasenya s’enviarà automàticament per correu electrònic uns quants dies abans de la conferència.

TELÈFON MÒBIL

Normalment, per als viatgers de la UE, no hi ha cap càrrec addicional pel roaming. Haureu de pagar el mateix preu que quan estigueu al vostre país d’origen (verifiqueu amb el vostre operador de telefonia per assegurar-vos que sigui el vostre cas).
Per als viatgers d’altres països, el telèfon mòbil hauria de funcionar a Espanya, però es recomana encaridament consultar amb el seu operador de telefonia mòbil sobre els càrrecs addicionals que es poden aplicar si no apaga les dades abans d’arribar a Europa. Els accessos Wi-Fi gratuïts són molt comuns a botigues, restaurants i hotels, i hi haurà accés Wi-Fi gratuït a tot el recinte.

MONEDA I PAGAMENT

La moneda a Espanya és l’euro (€). Les monedes tenen denominacions de 1 i 2 euros (€) i 1, 2, 5, 10, 20 i 50 cèntims d’euro. Els bitllets venen en denominacions de 5, 10, 20, 50, 100, 200 i 500 euros (€).
 És important tenir en compte la manera com s’escriuen els números a Espanya: els decimals van després de la coma (p. ex. 60,35 € = 60 € i 35 cèntims) i els milers davant del punt (p. ex. 1.360,35 € = mil tres-cents i seixanta euros amb trenta-cinc cèntims). Poques vegades s’accepten xecs de viatger i bitllets de 500 euros, però no hi ha problemes amb les targetes de crèdit a botigues, restaurants, benzineres i hotels. L’impost sobre les vendes a Espanya és l’IVA (IVA en espanyol) i a la majoria dels llocs l’IVA està inclòs als preus dels articles. L’IVA general a Espanya és del 21%, però hi ha tipus reduïts.
El 10% que apareix a la factura és l’IVA que pagues per restaurants, hotels, transport i aliments en general. També s’aplica un tipus del 4% als productes alimentaris bàsics.

¿QUINES LLENGÜES ES PARLEN A LLEIDA?

El català és la llengua oficial de Catalunya, però l’espanyol parla àmpliament a Lleida. No obstant, als establiments turístics se sol parlar anglès i francès.

HORARI D’OBERTURA D’ESTABLIMENTS

Al novembre la majoria dels establiments obren de 10.00 a 13.30 i de 16.30 a 20.30, de dilluns a dissabte. Els restaurants i bars solen estar oberts de 13:30 a 15:30, per dinar, i de 20:30 a 23:00, per sopar.
Un dels serveis més utilitzats pels visitants és el bancari. Lleida ofereix una oferta àmplia de bancs i caixes d’estalvis. El seu horari habitual és de 8.30 a 14.00 hores. Els bancs també obren els dijous a la tarda de 17.00 a 19.00 hores. Els caps de setmana i festius estan tancats.

FUMAR

Per protegir les persones dels efectes del fum de tabac, a Lleida està prohibit fumar en tots els llocs públics i d’hostaleria, inclosos bars, restaurants i cafeteries. Si fumeu, recordeu fumar fora.

AIGUA POTABLE

A Lleida l’aigua és potable per beure directament de l’aixeta.

Moure’s a Lleida

El Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera (CCCT) és a uns 12 minuts a peu del centre de la ciutat (Ajuntament o Paeria). Tot i que les distàncies a Lleida són curtes i es pot arribar a la major part de la ciutat a peu, també es pot accedir directament al CCCT amb autobús i taxi.

Autobús urbà

Lleida té onze línies d'autobús que comuniquen els diferents punts de la ciutat. El bitllet d´autobús costa 1,20 € i es pot comprar a bord. El preu de l'autobús s'ha de pagar al conductor en pujar a l'autobús. Les principals rutes d'anada i tornada al Campus de Cappont són operades pels autobusos 2, 3, 5 i 6 (parada Pont Universitat).

Per conèixer totes les rutes i horaris d’autobusos, feu clic aquí o descarregui’s la següent aplicació:

Taxi Lleida

Els taxis estan disponibles a Lleida les 24 hores del dia. Podeu agafar un taxi quan sigui necessari acudint a una parada específica o trucant a una companyia de taxis (els taxis no circulen en espera de clients a Lleida).
Aquests són els telèfons de les empreses que donen servei a Lleida:

Tele Ràdio Taxi
Loteutaxi

NÚMERO DE TELÈFON D’EMERGÈNCIA

En caso d’emergència, cridi al 112 (policia, ambulància, etc).

¡BENVINGUTS A LLEIDA!